3 minute read

Viva Engage har fått økt oppmerksomhet etter at Meta annonserte nedleggelsen av Workplace by Meta fra 31. august 2025. La oss se litt på historien og hvorfor Viva Engage er en god erstatter for Workplace.

image

Hva er Viva Engage og hvordan kan det brukes?

  • I dagens digitale arbeidsmiljø er det viktigere enn noen gang å holde ansatte engasjert og tilkoblet. Microsoft Viva Engage er en kommunikasjonsplattform designet for å bygge fellesskap, dele kunnskap og engasjere ansatte på tvers av organisasjonen. Men hva er egentlig Viva Engage, og hvordan kan det brukes effektivt? La oss dykke dypere inn i dette.

Hva er Viva Engage?

  • Microsoft Viva Engage er en sosial app designet for å bygge fellesskap og fremme kommunikasjon og samarbeid i organisasjoner. Den lar ansatte opprette og delta i ulike fellesskap, dele kunnskap og erfaringer, og engasjere seg i åpne samtaler. Viva Engage støtter også virtuelle møter og kunngjøringer, noe som bidrar til å holde alle ansatte informert og engasjert. Som en del av Microsoft Viva-serien, fokuserer den på å forbedre medarbeideropplevelsen og styrke organisasjonskulturen. Som man ser av lisensoversikten under vil de fleste bedrifter som allerede har Microsoft 365 E* lisens spare penger ved å gå fra Workplace til Microsoft Viva Engage ettersom Core[1] funksjonalitet er inkludert ut av boksen.

Hva er hovedområdene Viva engage dekker?

1. Bygg fellesskap🤼‍♂️

Viva Engage lar ansatte opprette og delta i fellesskap basert på interesser, jobbtyper, avdelinger og andre emner. Dette skaper en plattform hvor ansatte kan dele kunnskap, erfaringer og ideer, noe som fremmer samarbeid og innovasjon.

2. Engasjer de ansatte🤹‍♂️

Gjennom åpne samtaler og diskusjoner kan ansatte delta aktivt i organisasjonens daglige liv. Viva Engage gjør det enkelt å opprette innlegg, @omtale kolleger, og delta i meningsfulle samtaler som kan bidra til å styrke organisasjonskulturen.

3. Hold virtuelle møter🤝

Viva Engage støtter virtuelle arrangementer med video, spørsmål og svar, og interaktive samtaler. Dette er spesielt nyttig for å samle ledere og ansatte til fellesmøter. Engage benytter Teams Live events (snart Townhall..). Du kan velge å kjøre produsere Live events direkte i Teams eller via RTMPS stream fra tredjepartsprodusent verktøy.

4. Foreta kunngjøringer🔉

Med Viva Engage kan ledelsen foreta kunngjøringer i stor skala, noe som sikrer at alle ansatte holdes informert og engasjert. Dette kan inkludere alt fra viktige bedriftsnyheter til mindre oppdateringer.

5. Bruk avanserte funksjoner🦸‍♂️

Viva Engage tilbyr også avanserte funksjoner som deling av kommunikasjonsstøtte, innsiktsanalyser, og integrasjon med kunstig intelligens for å finne og følge emner, spørsmål og svar, og finne løsninger.

Lisens og kostnader💲?

Lisens Engage Core inkludert [1] Premium[2]  
Microsoft 365 E1/3/5 JA NEI  
Microsoft 365 Business Basic/Standard/Premium NEI NEI  
Microsoft Viva medarbeiderkommunikasjon og fellesskap JA JA  
Microsoft Viva Workplace analyse og tilbakemeldinger NEI NEI  
Microsoft Viva Suite JA JA  

[1]Viva Engage Core: Inkluderer flere funksjoner som hjelper med å bygge fellesskap, dele kunnskap og engasjere ansatte. Fellesskap: Opprett og delta i fellesskap for kunnskapsdeling, ansattes opplevelser, bedriftskommunikasjon og lederengasjement. Fellesskap kan være offentlige eller private. Kunngjøringer: Administratorer kan lage kunngjøringer for å dele viktig informasjon med hele fellesskapet. Medlemmer blir varslet både i Viva Engage og via e-post. Hjem-feed: Hold deg oppdatert på hva som skjer i organisasjonen din, inkludert nyheter fra ledelsen, kolleger og andre avdelinger. Samtaler: Post samtaler, spørsmål, avstemninger og ros i et fellesskap eller på din storyline. Samtaler inkluderer en medieeditor med muligheter for å legge ved filer, bilder, videoer, GIF-er og mer. Virtuelle arrangementer: Arranger live videoarrangementer med Viva Engage-samtaler og Q&A før, under og etter arrangementet. Spørsmål og svar: Still og svar på spørsmål i Viva Engage-fellesskap for å dele kunnskap med andre medlemmer. Svar kan oppstemmes og markeres som beste svar. Storyline: Del innlegg og oppdateringer med dine følgere og andre interesserte i organisasjonen for å uttrykke deg selv og dele ditt arbeid

[2]Dedikert lisens for Viva Engage (Premium):

  • Premium Community Experiences: Avanserte fellesskapsfunksjoner som crowdsourced kunnskap via spørsmål og svar.
  • Flere merkevaretilpassede destinasjoner: Støtte for flere tilpassede destinasjoner for bedriftsnyheter og kunngjøringer.
  • Sentralisert kampanjestyring: For multikanalpublisering.
  • Leadership Corner: Et rom for ledere til å oppmuntre til åpen dialog og tilbakemeldinger.
  • Sosiale kampanjer: Dedikerte rom for å drive viktige initiativer som støtter forretningsmål.