1 minute read

Microsoft Purview del 3: Dette er del 3 av flere deler som omhandler Microsoft Purview og hvilke verktøy man har tilgjengelig der.

I denne bloggposten dykker vi ned i hvordan man kan identifisere og behandle sensitive informasjonstyper (SITs) i Microsoft Purview.

Hva er Sensitive Information Types (SITs)?

Sensitive Information Types (SITs) er mønsterbaserte klassifikatorer som brukes til å identifisere og beskytte sensitiv informasjon i organisasjonens data. Eksempler på sensitiv informasjon inkluderer personnummer, kredittkortnummer, bankkontonummer og andre typer opplysninger. I Microsoft Purview får du en hel del forhåndsdefinerte SITs du kan velge å bruke som de er, kopiere og/eller tilpasse. Her et eksempel på Norsk personnnummer. image image

Hvordan fungerer SITs?

SITs bruker mønstre som kan inkludere regulære uttrykk, nøkkelordlister og funksjoner for å oppdage spesifikke typer sensitiv informasjon. Hver SIT består av flere komponenter:

  • Primære elementer: Hovedmønsteret som SIT leter etter, som kan være et regulært uttrykk eller en nøkkelordliste.
  • Støtteelementer: Ytterligere mønstre som øker nøyaktigheten av deteksjonen.
  • Tillitsnivå: Angir hvor sikker SIT er på at den har funnet riktig informasjon, basert på mengden støtteelementer funnet i nærheten av det primære elementet.

Bruksområder for SITs i Microsoft Purview

Microsoft Purview bruker SITs i flere sikkerhets- og samsvarsfunksjoner:

  1. Data Loss Prevention (DLP) Policies: For å forhindre tap av sensitiv informasjon ved å overvåke og kontrollere dataoverføringer.
  2. Sensitivity Labels: For å klassifisere og beskytte dokumenter og e-poster basert på sensitiviteten av innholdet.
  3. Retention Labels: For å administrere hvor lenge data skal beholdes før de slettes.
  4. Insider Risk Management: For å oppdage og håndtere risikoer som kommer fra interne brukere.
  5. Communication Compliance: For å overvåke og sikre at kommunikasjon overholder organisasjonens retningslinjer.

    Eksempel på bruks av SIT (Norsk personnummer) inn i en DLP regel. Denne regelen reagerer på bruk av Norske personnummer på disse plasseringene: image image

DLP policyen sender et varsel til sluttbruker om at du nå behandler informasjon som inneholder personnummer. image

Opprettelse av egendefinerte SITs

Hvis de forhåndskonfigurerte SITs ikke dekker dine behov, kan du opprette egendefinerte SITs. Dette kan gjøres ved å definere nye mønstre eller ved å kopiere og tilpasse eksisterende SITs. Dette gir organisasjoner fleksibiliteten til å tilpasse sikkerhets- og samsvarsstrategier til deres spesifikke krav.

Her er et eksempel på en nøkkelordsliste. image

Nøkkelen for å lykkes med SITs er å kjenne organisasjonen, sjargong og interne forhold for å få finjustert informasjonstypene man ønsker å røyke ut. 🥸🏷️

Bjørnar & AI