1 minute read

Microsoft Purview del 1: Dette er del 1 av flere deler som omhandler Microsoft Purview og hvilke verktøy man har tilgjengelig der.

Følsomhetsetiketter i Microsoft 365

  • Følsomhetsetiketter i Microsoft Purview gir deg muligheten til å klassifisere og beskytte organisasjonens data. Etikettene hjelper deg med å fortelle brukerne hvor sensitiv informasjonen er, og de gir deg verktøy for å sikre at dataene håndteres i samsvar med organisasjonens policyer. Microsoft 365 kommer med et sett med følsomhetsetiketter ut av boksen, du kan velge å bruke disse videre eller opprette egne etiketter med tilhørende innstillinger

Etikettene publisere ut med en etikett policy, her kan tilpasse hvilke brukere og apper du ønsker å treffe med etikettene.

I etikett policyen velger du om du skal sette krav til etiketter, på data og fabric/PowerBI innhold mm. Du kan også sende brukerne til en hjelpeside hvor du kan beskrive hva disse etikettene betyr. Videre velger du om du ønsker å sette standard etiketter på innhold eller om brukeren selv må velge hvilken etikett som er aktuell.

Fordeler ved å bruke følsomhetsetiketter: Klassifisering og beskyttelse: Følsomhetsetiketter lar deg merke dokumenter og e-poster med ulike sensitivitetsnivåer, for eksempel “Personlig”, “Offentlig”, “Konfidensielt” og “Høyt konfidensielt”. Dette hjelper deg med å sikre at riktig beskyttelse blir brukt på riktig innhold.

Tilpassede beskyttelsesinnstillinger: For hver etikett kan du konfigurere beskyttelsesinnstillinger som vannmerker, kryptering og tilgangskontroll. For eksempel kan du bruke en “Konfidensiell” etikett for å legge til et vannmerke og kryptere innholdet. Støtte på tvers av apper og plattformer: Sensitivitetsetiketter fungerer i Office-apper som Word, Excel, PowerPoint og Outlook, samt på Windows, macOS, iOS og Android. Du kan også bruke dem i tredjepartsapper ved hjelp av Microsoft Defender for Cloud Apps.

Enkel administrasjon: Etikettene kan administreres sentralt, og du kan tilordne dem til brukere og grupper ved hjelp av etikettpolicyer.

Produkter som støtter sensitivitetsetiketter:

  • Microsoft Teams: Beskytt innhold i Teams-kanaler.
  • Microsoft 365-grupper: Bruk etiketter for å sikre samarbeid i grupper.
  • SharePoint: Konfigurer standard delingslenketype for nettsteder og dokumenter.
  • Outlook: Merk e-postmeldinger med riktig etikett.
  • Skjematiserte dataressurser: SQL, Azure SQL, Azure Synapse, Azure Cosmos, AWS RDS mm.

Bjørnar & AI